Antecedent de resolució de conflicte sobre drets d’autor

Juliol, 2020

El company Oscar Escalante s'ha vist embolicat en un conflicte sobre els drets de la seva imatge. El cas ha estat resolt i comuniquem el seu resultat ja que pot crear un antecedent en la utilització dels drets d'imatge i d'autor.

Introducció d'Oscar Escalante:

Salutacions a tots companys, sóc Oscar Escalante, recentment m'he vist en l'obligació de posar en coneixement de la meva advocada uns fets en què algú utilitzava la meva imatge d'una forma en la que no estava autoritzat, una de les sol·licituds que se li feia en l'escrit de la meva advocada era el de comunicar a totes les associacions de màgia el que ha passat i eximir de responsabilitat en el cas que algú hagués comprat aquest vídeo. Així doncs li vaig sol·licitar que comuniqués a les principals associacions actuals de màgia el contingut d'aquesta carta de disculpa que havia de fer arribar a aquestes associacions a través de Geni i Fesma en principi perquè ells ho fessin arribar a la resta dels seus associats, com a principals representants de les associacions de màgia d'Espanya. Així doncs agraeixo a l'company seva predisposició a solucionar el problema de manera amistosa i senzilla i hem pogut solucionar el problema de manera senzilla. Així doncs, acompanyo la carta de disculpa.

Carta de disculpa de Manu Llari:

Benvolguts companys, us escric aquest comunicat per informar d'uns fets ocorreguts recentment,

Al desembre de 2018 contacti amb Oscar Escalante per realitzar un vídeo sobre creativitat i pujar-lo al meu canal de YouTube. Rebent l'autorització d'Oscar Escalante per a aquest propòsit en exclusiva.

Sense sol·licitar la seva autorització vaig posar a la meva botiga en línia aquest vídeo a la venda, obviant d'aquesta manera la comesa per al qual s'havia realitzat aquest enregistrament.

Aquest vídeo ha estat a la meva botiga en línia a la venda durant més d'un any temps, i no és fins molt recentment que Oscar ha tingut coneixement de la seva existència, posant-se en contacte amb mi perquè procedís a retirar el vídeo de la venda.

A causa de l'ús indegut de la imatge d'Oscar Escalante, així com de l'ús indegut de la gravació envio aquest comunicat per fer arribar a totes aquelles persones que puguin tenir el coneixement de l'existència d'aquest vídeo la següent informació:

-Oscar Escalante en cap moment em va autoritzar per a l'ús d'aquest vídeo ni la seva imatge més enllà de compartir-de forma gratuïta a YouTube.

-Així mateix el desconeixia l'existència d'aquest vídeo com a producte fins que es va posar en contacte amb mi, no tenint cap benefici per la seva part en aquest producte.

-El muntatge, la gravació i l'edició són exclusivament meves.

-Sóc conscient el mal que he pogut fer a la seva imatge i per això demano disculpes públiques.

Signat Manu Llari.

ACMIPE s’adhereix als manifestos de FAETEDA i de l’Cercle de Cultura

Abril, 2020
L'Associació Catalana de Mags, Il·lusionistes Professionals i Empresaris (ACMIPE) és l'entitat que agrupa el sector de la màgia de caràcter professional i defensa els seus drets com a sector (artistes, editors i fabricants d'efectes).
La crisi de l'Covid-19 ha afectat greument a tots els sectors de la societat, i especialment, a el sector cultural, ja fàcilment vulnerable per les pròpies característiques de el sector.
Com a entitat ens hem adherit a 2 documents que resumeixen les necessitats globals de la indústria cultural: Manifest a favor de la cultura, impulsat pel Cercle de Cultura i Propostes per a la reobertura d'Espais Privats, impulsat per la Federació estatal d'Associacions d'empreses de teatre i dansa (FAETEDA).
Aquests dos manifestos representen un ampli sector de la indústria cultural tant catalana com espanyola, i proposen un seguit de propostes que esperem que els governants tinguin en compte a l'hora de prendre les pròximes decisions.
Manifest FAETEDA
Manifest Cercle de Cultura

Els socis de ACMIPE, societat Gremial, es manifesten pel CMN 2019

Octubre, 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin diam justo, scelerisque non felis porta, placerat vestibulum nisi. Vestibulum ac elementum massa. In rutrum quis risus quis sollicitudin. Pellentesque non eros ante. Vestibulum sed tristique massa. Quisque et feugiat risus, eu tristique felis. Pellentesque habitant
Carta d'Enric Magoo
Carta d'Armando Blanco
Carta de Justo Thaus
Carta de Juan Mayoral
Carta de Xavier Tapias
Carta de Vicente Ráfales
Carta de Jose Antonio González